Автор: Admin
10 Февруари 2016 21:45
26
ЮНЕСКО обяви български  хлебар за  „живо човешко съкровище”

Най-добрият хлебар на планетата е българин и е от Стара Загора.  Богдан Богданов получи уникалното признание от  ЮНЕСКО , организацията го обяви  за „живо съкровище“ след като направи проучване и установи,че българинът пече и произвежда най-чистият хляб на планетата.  Богданов е икономист от Стара Загора, но  напуснал професията си и си направил частна малка пекарна, в която произвежда уникален хляб по  автентична древна рецепта .

Богданов разказва, че използва жива мая, която сам приготвя, с изворна вода, без никакви подобрители и консерванти.  Той обяснява, че след като налее изворна вода в ръженото брашно бактериите започват да се размножават чрез млечно кисела ферментация. След това маята трябва да стои на топло място, за да ферментира.

Изпеченият хляб с такава мая може да стои цял месец, без да изсъхне и без да промени своя вкус. "Затова в миналото нашите прабаби месели само веднъж седмично, и вкусът и състоянието на питките се запазвал цели 7 дена. Сега това се постига само с консерванти. 

  

Коментари

Анонимно

15 Февруари 2016 11:22

Ай стиа глупости.

Анонимно

15 Февруари 2016 11:23

АЙ СТИА ГЛУПОСТИ

Катя

15 Февруари 2016 11:23

ай стиа

Диана

15 Февруари 2016 12:26

Колко му е да напишеш компетентно \"ай стиа глупости\"! Аз пък твърдя, че хлябът е прекрасен. Винаги си купувам, когато имам възможност. Човекът не само си прави кваса, но подбира и чисти брашна - лимец, ръж, пълнозърнесто пшенично. Квасът има киселата жилка на кваса, купувала съм си по няколко и наистина си траят. А вие опитвали ли сте, че смятате написаното за глурости?

Бай Иван

15 Февруари 2016 17:29

Този хляб не е това което се пише за него. Първо той не предлага хляб от лимец. Хляб който не е от лимец ( дива пшеница) не ми го хвалете. Пълен с глютен. Когато попитали Новак Джокович, на какво се дъллжат вашите успехи, той отговорил...безглютенова диета. Глютен е огромен проблем, той е ключа към повечето автоиммунни заболявания. Това е едно, второ този хлебар няма идея как се прави бизнес. Отиваш да си купиш хляб, пред него има 20 хляба и той ти казва ...няма хляб. Трябва да се обадиш предварително. Това не е нормално. Опечи повече хляб , разшири фурната, наеми хора ако трябва , но клиентите не трябва да се връщат разочаровани. 1, 2, 3 пъти като ти направи този номер и му теглих една майна и то за добро. В другата уличка до неговата, на 30 метра от него, продават хляб от лимец( 100%). Това със живите закваски хич не ме блазни когато в хляба има глютен. За мен този хляб който той не е нищо специално. А това са платени статии, в Юнеско никой не е чувал за него.това ви го гарантирам. Стига сте му правили реклама на тоя хлебар. Прави 100 хляба и го мързи да увеличи капацитета...

2444

15 Февруари 2016 17:29

Хляба му е пълна измама...не струва...бъкан с глютен

Бай Драган

15 Февруари 2016 19:27

Бай Иване, качествената пшеница се отличава от фуражната по количеството глутен. Колкото е по-качествена пшеницата, толкова по голямо е съдържанието на глутен. Ако съдържанието на глутен е под 18% пшеницата е фуражна. Лимеца също съдържа глутен, но този протеин е с разлини хромозоми и не е толкова токсичен спрямо хора с повишена чувствителност към глутен. Безглутеновата диета изисква тотален отказ от пшенични култури (т.е. никакъв хляб приготвен от жито, лимец, ръж , ечемик и пр.)

Бай Хлебар

15 Февруари 2016 20:11

Нищо лично към човека, но не е добре да пишете неверни неща. Най—добрите хлебари на планетата са корейци, преди седмица мина световното първенство. За най-чист хляб също е смешно да пишете, така че хвалете, ама с мярка.

Ник

15 Февруари 2016 22:39

www.unesco.org/culture/ich/doc/download.php?... ...за невярващите

Станимир

16 Февруари 2016 00:25

Браво на този човек!! Днес по супермаркетите продават пълен буклук, вреден хлебопамук. Хората забравиха що е истински вкусен хляб. И този човек бие камбаната. Чувате ли я?

Станимир

16 Февруари 2016 00:26

Браво на този човек!! Днес по супермаркетите продават пълен буклук, вреден хлебопамук. Хората забравиха що е истински вкусен хляб. И този човек бие камбаната. Чувате ли я?

Васил Левски

16 Февруари 2016 06:11

Всички които критикуват и съдят другите ще одитад в ад (това ще срещнете във всички религиозно-философски системи). Оставете коментарите си и направете нещо. Направете нещо с глутен или без глутен, но направете нещо. Дела трябват, а не думи. В. Левски

В. Левски

16 Февруари 2016 06:12

Всички които критикуват и съдят другите ще одитад в ад (това ще срещнете във всички религиозно-философски системи). Оставете коментарите си и направете нещо. Направете нещо с глутен или без глутен, но направете нещо. Дела трябват, а не думи. В. Левски

Desi

16 Февруари 2016 09:29

Bravo na tozi chovek. Da si jiv i zdrav i prodaljavai vse napred dori i da niamash drugi nagradi. Za da moje sverlinata ti da prebade otvad chernata energia na neviarvashtite kritikari.

един

16 Февруари 2016 11:54

Вярно е за това че хляба, който баба правеше стоеше по седмица и се запзваше!

melissa

16 Февруари 2016 21:06

Bravo. No e malko stara informaziata tuk. V italia se govori za nego prez 2014 i za xliaba koito pravi. Kakto vinagi nie balgarite parvo otricame sled tova zavijdame posle kritikuvame i nakraia opluvame xorata koito se opitvat da da otzeleiat v BG i ne samo no i ni napravi gordi. Uspex ot men na takiva mladi, talantlivi i uporiti xora. http://www.bulgariaoggi.com/it/201410233289/Curiosita/Persone-in-Bulgaria/Fornaio-bulgaro-riconosciuto-tesoro-vivente-di-UNESCO.html http://www.buoni-pasto.it/panettiere-bulgaro-tesoro-umano-vivente-dellunesco/ eto za tezi koito ne mi viarvat 2 statii ot it 2014

Рал

26 Февруари 2016 05:34

На таз мая й се вика квас, тъпанари

Теодор

27 Февруари 2016 01:29

Бай Иване,който има проблем с глутена да не яде хляб.Дори и тук в Америка в много пекарни за да купиш квасен хляб става със записване.Така,че не се сърди ! Хлябът на Богдан е наистина много добър.Радвам се ,че има вече такива майстори в България.

Теодор

27 Февруари 2016 01:29

Бай Иване,който има проблем с глутена да не яде хляб.Дори и тук в Америка в много пекарни за да купиш квасен хляб става със записване.Така,че не се сърди ! Хлябът на Богдан е наистина много добър.Радвам се ,че има вече такива майстори в България.

Не е истина

27 Февруари 2016 20:12

Не е истина. Чета коментарите и за сетен път се убеждавам колко долно племе сме. Всички сме разбирачи и най-можещи и знаещи. Не е важно аз да съм добре,важно е Вуте да е зле. Не е истина...

Жалки ограничени хора!

27 Февруари 2016 22:06

Прочетох 85% негативни коментари. Необразовани , ограничени жалки хорица цял живот ще живеете в мизерия и България няма да се оправи! ЕВАЛА НА ЧОВЕКА ТОЙ Е ОТ ОСТАНАЛИТЕ 15% ТРУДОЛЮБИВИ И КАДЪРНИ ХОРА. БРАВО!!!

Браво!!!!!

28 Февруари 2016 07:25

Браво!!!!!

Петрова

28 Февруари 2016 07:25

Браво!!!!!!

Николов

28 Февруари 2016 09:57

Браво на момчето!А пък бай Иван да си омеси сам хляб ,да ама няма да може щото и двете му ръце са навря ни в г.за.

Сон

29 Февруари 2016 01:13

Браво, ще си купя като посетя града!

Инко

15 Февруари 2017 14:39

Един помагач

Напиши коментар
Въведете кода от картинката!