Автор: Admin
13 Юни 2017 22:43
0
Арестуваха 22-ма кантарджии на ГКПП-Кулата, трафика на пункта блокиран от спецакцията

22-ма кантарджии бяха арестувани тази вечер на ГКПП-Кулата. Специализираната акция стартира след 19 часа. ДАНС и ГДБОП окупираха пункта и затвориха границата което доведе до образуването на опашка. Операцията е проведена след сигнал за взимане на подкупи .

Ппроцесуално-следствени действия са под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Пътуващите към Гърция могат да използват съседния граничен пункт Илинден, както и останалите ГКПП на българо-гръцката граница: Маказа, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода
От ГД „Гранична полиция“ съветват пътуващите за Гърция да ползват съседния граничен пункт Илинден, както и останалите ГКПП на българо-гръцката граница: Маказа, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода.

След арестите са започнали и обиски в домовете на служителите на територията на Петрич, Сандански, Кюстендил ,Благоевград,София и в село Кулата.

Преди дни имаше протести на тираджии на пункта заради опашките. Тогава всички до един отрекоха да им са търсени подкупи.

Преди години кантарджиите на Кулата отново се прочуха с огромна схема за източване на пари. Тогава бяха арестувани 26 души, всички те бяха роднини помежду си и си бяха основали фирма за пране на придобитите пари- наречена“ Сила“. Разследването установи,че те са водели паралелно счетоводство и така са източили за няколко години 2,5 млн.евро от невнесени такси в бюджета. Службата тогава бе закрита и всички уволнени.

Срещу тях бе заведено дело, което вече 10 години обикаля съдилищата, накрая се стартира в Кюстендилския съд. Но все още няма осъдени и вероятно делото ще „умре“ от шикалките на съдии и адвокати.  

Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!