Автор: Admin
14 Март 2018 15:24
0
Културен афиш на Благоевград за месеца

    Община Благоевград е подготвила богата програма за жителите и гостите на областния център. В културния афиш, до края на март, са включени различни спектакли, както и един от най- търсените фестивали „Bluess&Jazz Blagoevrgad”. На 30 и 31 март в новата зала „Орфей“, в парк „Македония“ от 19:00 часа творци, таланти, артисти ще пренесат публиката в един различен свят, именно светът на музиката. Билети и карти за дълго чакания фестивал може да намерите на касата на зала „Яворов“. Поради ремонтни дейности на площада, за улеснение на гражданите има достъпът до зала „Яворов“ се осъществява и през входа на Регионална библиотека „Димитър Талев“.

   В тазгодишното издание на “Bluess&Jazz Blagoevgrad” ще участват големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски. Към тях ще се присъединят Лъчезар Кацарски Бенд, Милчо Левиев Бенд, Васко Кръпката и София Блус Бенд и световно известната и талантлива Кели Ръкър.

   Преди четвърто издание на “Bluess&Jazz Blagoevgrad” жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на театралното изкуство. На 16 март от 19:00 часа, в зала „Яворов“ актьорите от Независим театър ще представят постановката „Морска сол“. За настроението на зрителите ще се погрижат Милена Маркова-МАЦА, Добриела Попова, Асен Блатечки, Алексей Кожухаров. Автор на постановката е Емил Бонев. За сценографията и костюмите се грижат Елена Иванова и Ралица Русева.

   На 27 март от 19:00ч. в зала „Яворов“ ще бъде представена „Истината“. Представление на Драматичен театър "Стефан Киров". В ролите ще влязат Таня Йоргова, Иван Бърнев, Мария Сапунджиева, Ивайло Гандев. Преводът е на Снежина Русинова- Здравкова, режисьор е Борислав Чакринов, а костюмите са на Мартина Варийска.

 

Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!