Автор: Admin
15 Септември 2019 09:52
0
Борисов ще открие нов завод с 420 работни места в Петрич

На 17 септември АBB ще открие нов завод в Петрич, който ще даде работа на 420 души. За откриването се очаква да пристигне премиера Борисов. Новият завод е втората инвестиция на компанията в Петрич и петата производствена база на компанията в България. Заводът с площ от 7 400 кв.м. ще произвежда продукти ниско напрежение за АBB. .

Първата производствена база на АBB в Петрич е построена през 1996 върху обща площ от 5 000 кв. м. Петричкият клон на компанията произвежда продукти за управление ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АBB от Германия и Швейцария.

АBB разполага и с два завода за продукти ниско и средно напрежение в гр. Раковски, както и производствено звено за продукти високо напрежение в Севлиево. Компанията има и модерна сервизна база за турбокомпресори във Варна, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира главният офис на компанията, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори.

Към настоящия момент компанията разполага с над 2 800 служители в България.

 

Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!