Автор: Admin
27 Май 2020 10:39
0
Родителите се страхуват, едва 26% пуснаха децата си на градина в Благевград

Едва 26% от децата тръгнаха на детска градина в Благоевград. Вероятно родителите все още се притесняват и изчакват да видят как ще потръгне, коментираха местните учителки.

 Когато учителите правели анкета за посещенията, повече от половината родители посочили,че децата им ще посещават градините. Но сега са размислили. Очаква се следващата седмица броят им да нарасне, казват учителите.

Иначе е създадена  необходимата организация да не се създава струпване на входовете за прием на деца. Учителите са направили вайбър групи и всяка група си има часови пояс за сутрешното идване на децата- почва се от 7,30 до 9 часа.

На входовете родителите подписват декларация ,че водят децата си доброволно  и в добро здраве, както и че при промяна в състоянието им са готови да ги остават в къщи.

Мери се температурата на входа, има дезинфектанти.  Децата с радост тръгнаха на градина, а родителите заявиха,че им е било трудно с отпуските и отглеждането по време на извънредното положение. Прехвърляли децата ту на баби, ту от един родител на другия.

 

Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!