Автор: Admin
04 Юни 2020 09:43
0
Заловиха дрога в тир на ГКПП-Кулата

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление – трафик на наркотични вещества (по чл. 242, ал. 2 от НК).

Вчера по постъпила оперативна информация за предстоящо пренасяне през границата на страната на хероин  е проведена специализирана полицейска операция на територията на община Петрич.

Тази сутрин на трасе „Изходящи автомобили“ на ГКПП Кулата-Промахон, е бил спрян за проверка товарен автомобил м. „Пежо“, управляван от криминално проявено лице. В пакет за влажни кърпи, сложен в ниша в МПС-то, разследващите са открили кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви тест то е реагирало на хероин. Теглото му възлиза на 369 грама.

Извършени са били претърсвания и изземвания в няколко жилища в гр. Петрич. В тях са били намерени още около 470 грама хероин, електронна везна, калъп за пресоване на наркотик, мелачка и мобилни апарати. Предстои прокуратурата да привлече към наказателна отговорност лицата, съпричастни към наркотрафика. Разследването продължава.

Още снимки към новината
  • Заловиха дрога в тир на ГКПП-Кулата
Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!