Автор: Admin
04 Юни 2020 12:11
0
15 арестувани при акция "Респект" в Петрич
снимка Денят.bg

15 души бяха арестувани при провеждането на специализирана полицейска акция в Петрич, която премина под ръководството на Окръжната прокуратура.

Операцията бе  по линия на противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, специализирани полицейски сили в отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР гр. Благоевград, Районното управление на МВР гр. Петрич и дирекция „Жандармерия“.

Проверени са 123 моторно превозни средства и 147 лица. По Закона за МВР за срок до 24 часа са били задържани 15 лица, от които 7 са били привлечени към наказателна отговорност. Обект на проверката са били и 6 места за обществен подслон и 8 заложни къщи. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения и са били издадени 36 фиша по Закона за движението по пътищата.

В резултат на извършените действия, към настоящия момент е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354в, ал. 1 от НК – незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. Двадесет броя от тях са били открити и иззети в частен имот в гр. Петрич

 

Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!