Автор: Admin
08 Юни 2020 09:25
0
Трафиканти на дрога през ГКПП-Кулата остават в ареста

Съдът уважи  искането на Окръжна прокуратура-Благоевград за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо трима мъже, привлечени като обвиняеми за трафик на дрога. Те бяха задържани при специализирана полицейска операция на територията на община Петрич. Разследващите разполагали с оперативна информация за криминално проявени лица, занимаващи се с трафик на хероин от България за Гърция и за планирано предстоящо пренасяне.

Сутринта на 3 юни на трасе „Изходящи автомобили“ на ГКПП Кулата-Промахон е бил спрян за проверка товарен автомобил „Пежо“, управляван от И. Н. В пакет за влажни кърпи, сложен в ниша в МПС, разследващите са открили кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви тест то е реагирало на хероин. Теглото му възлиза на 369 грама.

Извършени са били претърсвания и изземвания в няколко жилища в гр. Петрич. В тях са били намерени още около 470 грама хероин, електронна везна, калъп за пресоване на наркотик, мелачка и мобилни апарати.

Към наказателна отговорност са били привлечени лицата Т. О., И. Н., Е. Д. и В. Т. Всеки от участниците в престъпната схема имал конкретна роля и изпълнявал определени функции. В.Т. понастоящем се намира в затворническо общежитие, където изтърпява наказание за трафик на наркотици. Именно той бил лицето, от когото била поръчвана дрога от чужбина, а осигуряването й било организирано от неговите съучастници – другите трима обвиняеми по делото.

Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!