Автор: Admin
01 Юли 2020 10:37
0
Туристическият поток за Гърция секна заради новите декларации
снимка Денят.bg

На ГКПП-Кулата секна потока от автомобили в първия ден след въведеното изискване от Гърция туристите, които влизат да имат попълнена електронна декларация и баркод.

Само няколко коли с туристи преминаха в южната съседка. „Успяхме да се сдобием с баркодовете, пътуваме за семейна почивка, малко сме притеснени, защото непрекъснато се променят правилата в Гърция. Освен баркодовете сме разпечатели и на хартия кода и декларацията за всеки случай, обясниха малцината българи,които са успели да преодолеят гръцките изисквания.  Те са пуснали документите преди два дни, но признават,че доста са почакали докато получат обратно баркода. Няколко пъти формуляра не можел да се изпрати, получавали съобщение за блокиране, но накрая се справили сами.

Не е ясно каква ще бъде ситуацията, когато хиляди декларации се подадът по едно и също време към гръцката система, коментираха нашенци ,които не одобряват нововъведенията. Според тях явно гърците са се уплашили от завишените случаи на Ковид19  у нас и така са решили да ни ограничат, коментираха българите стигнали до Кулата.

Въпреки това се очаква засилен трафик през уикенда, защото се очаква ,че до тогава нашенци ще са успели да се сдобият с баркодовете.

На ГКПП-Промахон  граничните власти ще проверяват избирателно и на случаен принцип за притежаване на кодовете, няма да се проверяват всички туристи.

Не е ясно и какъв поток ще се насочи към Кулата, след като стана ясно,че това ще е единствения пункт за преминаване на туристи за Гърция от България.

На Кулата единствено голям трафик има от тирове, колоната там надхвърля 3 км.

На ГКПП-Илинден-Ексохи също е празно, няма никакъв трафик,  пункта е затворен за туристи.в.Труд

Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!