Автор: Admin
17 Юли 2020 09:36
0
Валери Симеонов: Не сме се вкопчили като маймуни в палмата за управлението

„За съжаление в протеста има елементи, които са командвани от “Дубай”. Божков лъже и преекспонира, но поне 1 000 човека може да управлява. Не сме се вкопчили като маймуни в палмата за управлението, но има законен ред за формиране на парламент”. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова тв.

"Поставихме остро въпроса защо трябва да научаваме от медиите за трите поискани оставки на министри. Явно това решение е взето предната вечер и то прибързано. Образно казано, ние върнахме часовника назад”, коментира Симеонов.

„Винаги колективният разум е по-добър от индивидуалния. Обсъдихме въпроса и решихме, че не трябва да се бърза”, каза още той.

„Не трябва Борисов сам да взима решения”, категоричен бе Симеонов.

И допълни: „Няколко пъти съм правил забележка, че в края на краищата България не е царство и решенията трябва да се вземат спрямо коалиционните споразумения”.

Той заяви, че оставките не са отпаднали. „Отложихме решението за сряда. Ще седнем спокойно и ще обсъдим, може да има и други оставки”, коментира лидерът на НФСБ.

„Вчера си дадохме сметка, че в няколко случаи работата на правителството се обвързва с едва ли не слугинаж към Доган. В тази връзка вчера взехме решение тотално да се промени схемата на студения резерв”, заяви Валери Симеонов. „Студеният резерв в енергетиката са суми, които държавата плаща, за да може някоя енергийна мощност да поддържа своята готовност за включване при авариен случай”, поясни още той.

Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!