Автор: Admin
18 Август 2020 09:49
0
Прокуратурата в Петрич погна 32-ма петричани за незаконно отглеждане на канабис

Районната прокуратура в Петрич образува 32  досъдебни производства за  незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа.

Всичките са започнали през изминалата седмица, в резултат на проведена специализирана полицейска акция с участието на хеликоптер.

В района на с. Коларово са били установени засадени 102 зелени растения, които при извършен полеви тест са реагирали положително на коноп (марихуана). При оглед на място е било констатирано, че за тях били полагани грижи – окопаване и поливане. Общото количество на листната маса е около 304 кг, която след изземването е била унищожена чрез изгаряне.

Друго досъдебно производство, за същото престъпно деяние, е било образувано след като в района на с. Драгуш полицаите открили засадени 245 растения от рода на коноп.

За срок до 72 часа, с постановление на наблюдаващия прокурор, е бил задържан П.К. Мъжът, който има предходни осъждания, е бил привлечен към наказателна отговорност за незаконно държане на наркотични вещества в с. Кулата – престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Действията по разследването продължават.

Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!