Автор: Admin
17 Септември 2020 11:47
0
За една нощ обирджии удариха банка и жилище на полицейски шеф в Сандански

За една нощ в Сандански обирджии успяха да ограбят банка и жилището на зам.началника на полицията Владимир Паскалев. Дали двата обира са свързани в момента криминалистите разследват.

Ударена е Общинска банка ,която се намира в центъра на курортния град. Апашите първо срязали решетка на прозорец в задната част на банката и за 75 секунди успяли да отмъкнат -4 хиляди лева,800 евро и 100 долара.

От прокуратурата съобщиха,че от извършените действия по разследването е установено, че престъпното деяние било осъществено чрез проникване през прозорец, разположен на гърба на сградата. За целта била срязана монтираната на него метална решетка и разбито стъкло. Охранителните камери били напръскани с боя. В касовото помещение имало заключен метален шкаф, като ключът от него бил оставен върху него. По първоначални данни са отнети около 4 000 лева, 800 евро и 100 долара.

Банковият офис бил свързан към система за сигнално-охранителна дейност, като алармен сигнал за влизане в него постъпил в 03:12 ч. Мястото било посетено от служителите на фирма, осъществяваща охраната на обекта, 1 минута и 15 секунди след регистриране на сигнала. Извършителите на деянието не били установени на място, те успяли да напуснат  помещението.

По същото време на един километър от мястото на банката е бил разбит и апартамента на зам.шефа на полицията в Сандански Владимир Паскалев. През това време той е бил на море със семейството си. Какво е откраднато тепърва ще се установява, след като полицейския шеф се прибере от отпуска и направи оглед.Разследването продължава.

 

 

 

Още снимки към новината
  • За една нощ обирджии удариха банка и жилище на полицейски шеф в Сандански
Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!