Автор: Admin
11 Май 2021 10:24
0
Президентът разпуска парламента и назначава служебен кабинет

По-малко от месец след започването на работа на 45-ото Народно събрание се очаква днес то да бъде разпуснато. Президентът Румен Радев ще подпише указ, с който ще назначи служебно правителство, след като 45-ото Народно събрание не успя да излъчи редовен кабинет.

Повече заседания на парламента няма да има, а ръководството ще реши дали най-краткотрайното Народно събрание трябва да бъде закрито тържествено.

Служебното правителство ще стане ясно като състав и структура днес в 13.30 ч. Генерал Стефан Янев, секретар по сигурността и отбраната, е сочен за най-вероятен служебен премиер. Той вече веднъж беше участник в първия служебен кабинет на президента.

Това ще бъде второто служебно правителство на президента Румен Радев. Първото той назначи буквално дни след встъпването си в длъжност като държавен глава в началото на 2017 г. Сега той отново съставя такъв кабинет и това става броени месеци преди президентските избори, на които той ще се бори за втори мандат.

Това ще бъде 6-ият служебен кабинет в най-новата ни история.

Oчaĸвa ce днec дa бъдe oбнapoдвaн в Дъpжaвeн вecтниĸ yĸaзът нa пpeзидeнтa зa нoвия cъcтaв нa Цeнтpaлнaтa избиpaтeлнa ĸoмиcия. Cлeд ĸaтo дeпyтaтитe пpoмeниxa избopнитe пpaвилa, в ĸoмиcиятa вeчe имa пo-мaлĸo члeнoвe – 15, a нaчeлo нa ЦИK зacтaнa ĸaндидaтът нa “Имa тaĸъв нapoд” Kaмeлия Heйĸoвa. Кмета.bg

Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!