Автор: Admin
12 Май 2021 12:23
0
Илко Стоянов: 45-то Народно събрание положи основите на едно различно бъдеще за България

Вчера приключи 45-тото Народно събрание. Макар и да продължи по-малко от месец, то беше достатъчно съдържателно, тъй като успя да положи основите на едно различно бъдеще за България.

???? За пръв път в най-новата ни история не беше излъчено правителство и трите мандата бяха върнати. За пръв път в най-новата ни история не беше приет дневен ред на Народното събрание и то не можа да работи, като поводът за това беше демонстрация на сила от страна системните партии.

???? ПП “Има такъв народ” постигна основната си политическа цел и успя да демонтира от власт едноличния режим на Борисов. Не дадохме възможност да се създаде мимикриращо правителство, което да подмени промяната и да създаде условия за връщане на фалшивата стабилност. И това се дължи преди всичко на избирателите ни, които ни излъчиха като втора политическа сила. Ние просто следвахме това, което бяхме обещали и показахме, че водещи в политиката трябва да са принципите, а не самоцелния стремеж към властта.

???? Върнахме смисъла на републиката, защото съживихме духа на най-висшия и орган - Народното събрание. А това дали е имало грозни сцени и невъзпитано поведение, няма как да е проблем на институцията, защото е отговорност на хората, които са в нея. Важното е, че Народното събрание отново може да приема законите при условията на плурализъм, а не на лобизъм.

???? Постигнахме и друга политическа цел, като успяхме да създадем условия за по-честни избори. Повредихме “машината за измами”, чрез приемането на промени в Изборния кодекс. Създадохме много по-добри условия за гласуване на сънародниците ни в чужбина, за да бъдат активни и съпричастни при предстоящата промяна. И да, голяма част от тях биха се завърнали, стига да се променят политическата и обществената среда в държавата.

???? Успяхме да доведем ситуацията дотам, че най-големите манипулатори на избори да се оплакват от това, че ще проведем максимално честни избори. Главният прокурор Гешев, лично излезе на протест срещу Народното събрание, след като цяло лято се правеше, че не вижда многобройните протести на българите.

Безспорно е, че този месец успя да сложи началото на промяна и моето мнение е, че в това няма нищо страшно, защото целият свят ежедневно се променя пред очите ни. Каква ще бъде тази промяна ще зависи изцяло и единствено от избирателите в Република България. Предстои кампания, в която проектът ПП “Има такъв народ” ще продължи да бъде последователен и да залага на конкретни действия, а не на думи. Не е правилно да се очаква, че Слави Трифонов сам ще даде всички решения, защото това е невъзможно за един човек, а и времето на едноличните спасителни модели приключи. Нека си припомним приказката за неволята и да осъзнаем, че оттук нататък решенията на проблемите няма да са в права и задължения на един човек, а на всеки един от нас. Чрез проекта, който оглавява, Слави Трифонов ще продължи да дава възможността на почтени и образовани хора да реализират експертизата си в секторите, за които са подготвени.

Предстоят избори на 11 юли и на ход са избирателите, които ще дадат вота си за политическо представителство. Това са правилата на представителната демокрация, а лично за себе си се надявам в 46-тото Народно събрание да бъдат направени първите стъпки и към пряка демокрация.

 

Мнение на Илко Стоянов, депутат в 45-то Народно събрание и кандидат за кмет на Благоевград

Коментари
Няма добавени коментари!
Напиши коментар
Въведете кода от картинката!